GY.I.K. – Gyakran ismételt kérdések

Mi ez az oldal, hogyan működik?

Olyan akciókra hívjuk fel a figyelmet, amiket az ember nem biztos hogy észrevenne magától. Ezeket gyűjtjük össze az oldalon, amiket itt le is foglalhatsz egyszerre. A foglalással általában sietni kell, mivel az akciók csak rövid ideig tartanak, ezért néhány régebbi cikkünkben lévő ajánlatok már nem biztos hogy működnek. Próbáld ki, és ha tudsz még foglalni, akkor tedd meg minél előbb. Az utazások árának jelentős részét teszik ki a repülőjegyek, ezért ezeket hangsúlyozzuk ki általában, szállást pedig már könnyebb az adott helyen megfizethető áron találni.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik hajlandóak bevállalni egy kis szervezést azért, hogy az utazási irodai árnál jelentősen olcsóbban utazhassanak. Nálunk lefoglalhatod a repülőjegyed, szállásod, transzfert és a bérautódat is, és így külön-külön foglalva jelentősen olcsóbban jön ki az egész nyaralásod.

Miért ilyen olcsó?

Figyeljük a légitársaságok akcióit, ezeket tesszük ki az oldalra. Sokszor nem Magyarországról indulnak a járatok, hanem más európai városból, de ezek a repülőterek olcsón, akár fapados járattal is elérhetőek, és még így, hogy megveszed az ide szóló jegyedet is jóval olcsóbbra jön ki az út, mint ha normál áron vásároltál volna. Szálláskeresőnkben pedig több száz szálláskereső oldal több százezer ajánlatát hasonlítjuk össze, így megtalálhatod a legolcsóbbat. Előfordulhat, hogy ugyanabban a szállodában, ugyanazért az ellátásért akár 80 százalékkal kevesebbet fizethetsz, mint ha csak egyetlen oldalon kerestél volna.

Mi a garancia arra, hogy megkapom a repülőjegyem/szálloda voucherem?

A jegyed és a vouchert nem mi állítjuk ki, hanem olyan nagy cégekkel vagyunk kapcsolatban, akiknek a sok éves működés és sok millió lefoglalt út/szállás – ezáltal elégedett utas – áll a háta mögött. Mi csak megmutatjuk, hogy mit és hol kell foglalni ahhoz, hogy a pénzedért a lehető legmesszebbre, legegzotikusabb és legszebb helyre juthass el.

Mire figyeljek a foglalásnál?

Először is nézd meg, honnét indul a gép és hová érkezik, mert esetleg még arra a reptérre is el kell jutnod. Ne aggódj, az európai repterek nagy részére jár fapados gép, és ha megveszed ezt a jegyet, még akkor is olcsóbban jössz ki, mint ha normál áron itthonról induló járatra váltottál volna jegyet.

Nézd meg, milyen messze van a szállásod a reptértől, mert még oda is el kell jutnod. A repterekről általában van busz/vonat, legrosszabb esetben taxizol. Mi viszont azt ajánljuk, hogy ezek helyett bérelj egy autót, amit a reptéren felvéve megspórolod a transzfer költségét is, ráadásul úgy járhatod be a környéket, hogy nem kell semmiféle menetrendhez alkalmazkodnod. Mindig köss biztosítást! Bármikor történhet előre nem látható dolog, ne gondold hogy veled soha, semmi nem eshet meg.

Mindig nézd meg jól a foglalás előtt, hogy milyen szolgáltatás jár a szálláshoz, ha nem akarsz éttermekbe járni, foglalj „bed and breakfast” (B&B), azaz reggelis, „half board” (HB) azaz félpanziós, „full board” (FB), azaz teljes panziós, vagy all inclusive (AI) ellátást.

Ha valamit nem tudsz, a Kapcsolat menüpontban nyugodtan írj nekünk, és igyekszünk segíteni.